add_filter( 'gform_product_quantity_2', 'set_quantity_label', 10, 2 ); function set_quantity_label( $sublabel, $form_id ) { return 'Hoeveelheid:'; }
100 %
stopdedief

Het verschil tussen een goedkoop alarmsysteem en een professioneel alarmsysteem.

Nadat je eenmaal hebt beslist een alarmsysteem aan te kopen, sta je voor de keuze: Ga ik voor een professioneel alarmsysteem of toch maar voor een meer betaalbare goedkope oplossing? Een systeem zonder certificering. Het is echter belangrijk om één ding goed te onthouden. Een wat duurder professioneel alarmsysteem is zijn geld waard. Alles draait namelijk om bedrijfszekerheid. Kan ik op mijn alarmsysteem vertrouwen als het erop aan komt? In deze blog kijken we naar de verschillen tussen goedkoop en professioneel.

Deze oplossing klinkt erg aanlokkelijk. Een goedkoop systeem voor een paar honderd euro, met een hele vrachtwagenlading aan fantastische functies. Je staat versteld wat je allemaal krijgt voor dat geld. Het is bijna te mooi om waar te zijn. En dat is het vaak ook!

We kijken even naar problemen waar je met een goedkoop alarmsysteem tegenaan kunt lopen:

  • De detectoren geven regelmatig een vals alarm af. (Dit kan je een boete kosten: de politie is daar niet blij mee!)
  • Het systeem staat op storing, en is niet in staat om te reageren op een dreiging.
  • Het alarmsysteem stopt zomaar ineens met functioneren zonder dat je een melding krijgt.
  • De draadloze communicatie is van inferieure kwaliteit. De dekking is vaak onvoldoende.
  • De draadloze verbinding valt regelmatig weg.
  • De meegeleverde mobiele app werkt niet naar behoren.
  • Je huis of bedrijf is vaak niet goed beveiligd tegen inbraak met dit soort onbetrouwbare systemen.
  • Omdat het systemen betreft zonder enig certificaat worden ze vaak niet geaccepteerd door bewakingsfirma’s.

Als we daarna een professioneel alarmsysteem bekijken, dan stappen we in een heel andere wereld. Het materiaal is gewoonweg niet te vergelijken.

Meerdere communicatie mogelijkheden.

Een professioneel alarmsysteem gebruikt verschillende communicatiemogelijkheden om met de buitenwereld te communiceren. Je moet hierbij denken aan GSM, ethernet en wifi. Als één systeem uitvalt, krijg je een melding via de andere communicatiesystemen die nog wel werken.

Een cloudserver.

Om bediening van je professionele alarmsysteem via internet mogelijk te maken, wordt gebruikgemaakt van een cloudserver. Deze cloudserver is verbonden met het control panel en de managementapplicatie van het alarmsysteem. Op deze manier kun je overal bij op afstand. Wel zo handig.

Gebruik van speciale etherfrequenties voor communicatie.

Elk professioneel alarmsysteem gebruikt beveiligde communicatielijnen voor de uitwisseling van data tussen detectoren en het control panel. Dit zijn andere frequenties dan deze van het Wifi signaal. Een professioneel systeem maakt doorgaans gebruik van frequenties op 433Mhz of 868 MHz. Hier is voor deze toepassing een kleine band toegewezen met meerdere kanalen. Het systeem is slim genoeg om zelf vrije frequenties op te zoeken. Dit staat bekend als frequency hopping. Een professioneel systeem gebruikt dus geen Wifi voor de communicatie tussen de apparaten.

Duplex verbindingen.

Een degelijk professioneel alarmsysteem maakt gebruik van duplex (tweeweg) verbindingen voor de communicatie tussen het alarmsysteem en de sensoren en detectoren. Ook dit is gedaan vanwege een stukje extra veiligheid. Als één communicatiemanier wordt gesaboteerd of defect raakt, is er nog de andere lijn van de duplex verbinding. Het alarmsignaal zal op deze manier vrijwel altijd aankomen.

Data zijn encrypted.

Alle data die verzonden worden tussen het control panel en de detectoren zijn encrypted en beschermd tegen fraude. Kwaadwilligen zouden kunnen proberen om het systeem op een digitale manier binnen te dringen. De fraude bescherming maakt dit onmogelijk. Ook de beveiligingssleutel voor de encryptie wordt extra beveiligd opgeslagen. Het is belangrijk om minimaal een 128-bit AES encryptie techniek te gebruiken. Het best wordt een eigen encryptie-oplossing gebruikt in plaats van de standaard algoritmes.

Doormelding naar de centrale.

Last but not least. Een professioneel alarmsysteem beschikt over een doormelding naar de politiecentrale of private bewakingsfirma. Op een alarmmelding moet altijd gereageerd worden. De eigenaren van een professioneel systeem laten deze opvolging meestal over aan een bewakingsfirma. Als er echt iets aan de hand is bellen zij de politie. Jijzelf bent al op de hoogte en eventueel ook al onderweg. Ga echter nooit naar binnen voordat de politie of alarmfirma aanwezig is. Dit scenario is normaal bij bedrijven, maar ook bij woningen komt het steeds vaker voor.

Laat je goed voorlichten over welk professioneel alarmsysteem in jouw situatie past. Het is niet altijd zo dat het duurste systeem voor iedereen nodig is. Voor elke situatie is er een alarmsysteem op maat van de gebruiker.Kwaliteit kost geld maar dat verdient zich terug. Een goedkoop alarmsysteem dat soms maar korte tijd werkt is niet de juiste oplossing. Goedkoop is in dit geval duurkoop.

Aantal woorden: 768 woorden

Leesbaarheid:

Toepassing van witregels en kopjes.
Lengte van de zinnen: zoveel mogelijk < 20 woorden.
Actief taalgebruik, tone of voice = informeel.

Keywords:

Professioneel alarmsysteem: 11 keer gebruikt, wat een keyworddichtheid geeft van 1,4%