Waarom zijn spinnen slecht voor camerabewaking?

Spinnen verhinderen het optimaal functioneren van je bewakingscamera .

Het spinnenweb dat ze weven weerkaatst licht en belemmert het zicht.

Gelukkig zijn er wel trucs en producten om de dieren en hun constructies uit de buurt van je beveiligingscamera’s te houden.

Spinnen en camerabewaking: geen goede combinatie

Spinnen zien onze bewakingscamera’s als ideale locatie om hun spinnenweb omheen te bouwen. Camera’s worden vaak in hoeken opgehangen en dat zijn makkelijk bereikbare plaatsen voor spinnen.

De dieren zélf vormen hoogstens een tijdelijk probleem, het gaat vooral om het web dat ze weven. Dat weerkaatst namelijk licht, vooral infraroodlicht. Resultaat? Slechte opnames, wazige beelden, … De bewakingsbeelden worden minder bruikbaar tot ronduit onbruikbaar.

spinnenweb slecht voor camerabewaking

Spinnen op je bewakingscamera’s: tips om de insecten te verjagen

Wil je dat jouw camera altijd goede opnamen maakt voor een optimale beveiliging van je woning of kantoorpand?

Dan is het belangrijk om eventuele spinnen bij je camera te verjagen.

Hoe je dat doet, lees je in onderstaande drie tips. 

Tip 1: controleer de camera’s en haal spinnenwebben weg.

Onderhoud voorkomt spinnenwebben. Maak er een gewoonte van om iedere week even langs alle camera’s te lopen en met een doek spinnenwebben weg te vegen. Zie je geen spinnenwebben? Ga dan toch even voor de zekerheid met een doek over de camera. Sommige spinnenwebben spot je moeilijk, maar ze verminderen toch de beeldkwaliteit van je camera.

borstel voor schoonmaken bewakingscamera

Tip 2: Maak eventuele gaten of scheuren in de buurt van je camera’s dicht

Hang je een camera op in een ruimte met gaten of scheuren, dan nodig je spinnen uit. Die vinden het namelijk heerlijk om zich op dat soort plaatsen te verschuilen. Gevolg? Een spinnenweb voor je camera. Maak gaten en scheuren dicht, dan zoeken spinnen een ander onderkomen en blijven ze uit de buurt van jouw camera.

Tip 3: gebruik speciale sprays om spinnen te verjagen.

Er bestaan diervriendelijke sprays die spinnen effectief verjagen zonder ze te doden. Hoe dat werkt? Spuit de spray in de buurt van je camera of camera’s en ze gaan er gegarandeerd vandoor. Zeker handig als je veel camera’s hebt hangen, zodat een wekelijkse controle moeilijk wordt.

anti spinnen voor bewakingscamera