Proefopstelling camerabewaking: nuttig of niet?

Een Proof of Concept (POC) of Shoutout voert de theorie van een concept of opstelling uit in een praktijksituatie. Bewakingssystemen worden bijvoorbeeld uitvoerig getest, in het bijzonder de camera’s in de POC.

 

Specialisten halen nuttige informatie uit zo’n demonstratie. Ze komen te weten wat de juiste technologie voor de juiste toepassing is en kijken naar de inzetbaarheid in de praktijk.

Proof of Concept schiet tekort

Helaas blijken de specificaties van een demonstratie door een distributeur of beveiligingsorganisatie niet langer toereikend. Potentiële klanten verlangen zekerheid wanneer ze een besluit nemen. Ze verwachten een volledige POC toegespitst op hun situatie in de praktijk. Bij die aanpak maken alle aanwezigen een nauwkeurige evaluatie op een specifiek tijdstip onder gelijkwaardige belichtings- en weersomstandigheden. Alleen zo krijg je een representatief beeld van de gebruikte apparatuur.

 

Maar de sector van Videobewaking nam de afgelopen jaren een vlucht en technische innovatie gaat razendsnel. Er komen constant nieuwe toestellen, technieken en functionaliteiten op de markt. Een Proof of Concept of Shoutout raakt dus snel verouderd en de resultaten zijn dan niet langer representatief.

 

Voorbeeld?

 

In de lente vindt een Shoutout plaats, maar de beslissingen worden in de zomer genomen.

In dat geval zijn de bevindingen van de demonstratie waarschijnlijk niet meer accuraat.

Want de meeste internationale fabrikanten introduceerden intussen nieuwe cameratypes op evenementen zoals de IFSEC of later in het jaar in Essen.

Proefopstelling camerabewaking vlak voor de beslissing

 

Wanneer organiseer je dan best een Proof of Concept of proefopstelling voor je bewakingscamera’s ? Zo kort mogelijk voor de eigenlijke implementatie.

Alleen zo garandeer je dat de resultaten overeenkomen met de beschikbare technologie.

Alleen zo krijg je een representatief resultaat.