Merken camerabewaking

Er zijn heel wat merken camerabewaking, maar de Chinezen domineren de markt.

Benieuwd naar de verschillende producenten en hun troeven? Een overzicht.

De Chinese fabrikanten: HIKvision, Dahua & Uniview

 

Respectievelijk nummer 1 en 2 in de markt. Hikvision is grotendeels in handen van de Chinese overheid, Dahua is een private onderneming.

Beide producenten van bewakingscamera‘s werden kort na 2000 opgericht en kenden initieel een sterke groei door de grote Chinese vraag. De 2 mastodonten hebben hun hoofdzetel in Hangzhou, een stad op 150 km van Shanghai.

Sinds een paar jaar is de 3de Chinese speler Uniview aan een opmars bezig. De fabrikant verkoopt alleen IP-camera’s en netwerkrecorders.

Axis: Grootste westerse producent

Met een straatlengte achterstand op Hikvision en Dahua: Axis. Het bedrijf ontwikkelde als eerste een IP-camera en is nog altijd de grootste Westerse producent van IP-camera’s en toebehoren.

Dankzij de uitstekende kwaliteit en integratiemogelijkheden van de toestellen groeide Axis uit tot een geliefkoosde partner voor grote projecten. Je vindt de camera’s bijvoorbeeld in luchthavens en stadscentra.

Avigilon: kampioen in resolutie

 

Avigilon startte met de ontwikkeling van microscopische camera’s voor de medische wereld. Pas later ging het zich ook toespitsen op camerabewaking. Specialisatie? Camera’s met een uitzonderlijk hoge resolutie, met als paradepaardje een 29 MP-camera.

Arecont: multi-image sensors

Arecont staat bekend om zijn multi-image sensors. Dat zijn camera’s met verschillende lenzen, zodat je met één camera verschillende beelden schiet.

Mobotix: Duitse degelijkheid

Het Duitse Mobotix maakt kwalitatief uitstekende camera’s maar ze ogen soms een beetje raar. Functioneel dus, maar iets minder esthetisch.

De bekende elektronicamerken

Veel grote elektronicaproducenten richten zich ook op camerabewaking. Sony, Samsung en Panasonic bieden een mooi gamma van IP-camera’s aan.

Merken camerabewaking: onze keuze

 

Alle vermelde merken zijn producent van kwalitatief hoogwaardige camera’s, recorders en managementsoftware. Maar hoe kies je nu de juiste camera als particulier, bedrijf of integrator? Juist, je kijkt eerst naar de prijs, het assortiment en de garantievoorwaarden.

Daarom werken wij bij SDS vooral met Dahua en Wbox

 

Dahua: 

  • Heel ruim assortiment camera’s en recorders.
  • Uitzonderlijk scherpe prijs.
  • Heel eenvoudig in gebruik.
  • 3 jaar garantie
Beste merk camerabewaking
Merk camerabewaking

Wbox:

  • Geproduceerd door Hikvison
  • Merk van ADI, grootste distributeur ter wereld van beveiligingsproducten
  • W-box geeft als enige in de markt 5 JAAR GARANTIE op IP camera’s en netwerkrecorders.