Lens bewakingscamera’s

Kies ik voor een bewakingscamera met vaste lens of zoomlens?

Twijfel jij tussen deze twee bewakingscamera’s? Lees over de verschillen en voordelen en maak vervolgens de juiste keuze.

Camera met vaste lens = vaste kijkhoek

Bij een bewakingscamera met vaste lens staat de lens vast op de camera. Hij heeft een bepaalde kijkhoek die altijd hetzelfde blijft. Wil je objecten dichterbij brengen, dan moet je de camera verplaatsen.

Een camera met vaste lens is vooral geschikt als overzichtscamera om je onderwerp maar op één manier in beeld te brengen. Een bedrijfspand filmen vanuit één invalshoek zonder de toegangsweg? Dan volstaat een camera met vaste lens voor jouw beveiligingsklus.

Camera’s met vaste lens vind je in 2.8, 4, 6 en 8mm. Welke kijkhoek je nodig hebt, valt soms moeilijk in te schatten. Koop je een camera met vaste lens, vraag dan advies aan een expert.

Camera met zoomlens = in- en uitzoomen


Bij een camera met gemotoriseerde zoomlens kun je de lensgrootte instellen. Je zoomt in en uit om het beeld van de camera op elk moment te wijzigen. Dat zoomen gebeurt met een schroefje op de bewakingscamera, dus niet digitaal. Het bereik van de lens varieert van 2.8 tot soms wel 50 millimeter.

Je koopt een camera met zoomlens als je het belangrijk vindt om de kijkhoek van de camera te wijzigen. De meeste camera’s hebben een gemotoriseerde zoomlens en worden voor verschillende doeleinden gebruikt.

Soorten bewakingscamera’s: kies jouw type

Stopdedief.be biedt een groot aanbod verschillende soorten bewakingscamera’s aan tegen scherpe prijzen. Je vindt er alle types, van een hoogwaardige camera om je woning mee te beveiligen tot de topmodellen om jouw bedrijfspand mee te bewaken.

Ontdek het aanbod en kies de bewakingscamera die het beste bij jouw doelstellingen en verwachtingen aansluit.