Bewakingscamera monteren

Hoe monteer ik een bewakingscamera?

Je bewakingscamera monteren, hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk een vakman inhuren die de knepen van het vak kent, maar misschien stroop je liever zelf de mouwen op. Handige Harry? Monteer jouw camera meteen goed, zodat je ook goede video-opnamen maakt en je investering maximaal rendeert.

Heb jij een beveiligingscamera aangeschaft en wil je die zelf monteren? Neem het stappenplan goed door en geef inbrekers geen kans.

Stap 1: Bepaal de plek van de bewakingscamera


Waar ga je de camera ophangen? Je houdt best rekening met een aantal dingen voor je een keuze maakt. Is het een IP camera, dan wil je ook de toegangsweg van het te beveiligen object filmen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de camera, hoe meer je ziet. Of beter: hoe groter de oppervlakte in beeld, want je krijgt dan wél minder details. Een gezicht filmen? Hang de camera dan wat lager.

Hoe beveilig je best een winkel of publiek toegankelijke zaak? Je beveiligt eerst de toegangswegen. Hier filmt de bewakingscamera de gezichten. Heb je aan de ingang het gezicht goed in beeld? Goed! Nu kan je overzichtscamera’s gebruiken op de andere plaatsen.

Camerabewaking met nachtzicht? Infrarood focust altijd op het object dat het dichtst bij de camera staat. Staat er een boom voor je camera, dan krijg je die scherp in beeld maar de rest veel minder. En je wilt natuurlijk wel jouw object of die inbreker scherp in beeld, toch?

Stap 2: Test de beveiligingscamera


Voor je de camera daadwerkelijk ophangt, test je de camera. Want je wilt natuurlijk wel absoluut zeker zijn dat hij goed hangt.

Denk vooruit en hou ook rekening met verschillende scenario’s, bijvoorbeeld inbrekers die door het beeld lopen. Doe de praktijktest en stuur iemand door het beeld tijdens je filmsessie. Zo weet je dat het te beveiligen object ook goed gefilmd wordt als er iemand langsloopt.

Stap 3: Controleer de handleiding van de camera en monteer het apparaat


Bij iedere bewakingscamera wordt een handleiding geleverd. Die geeft je instructies om de camera goed op te hangen. Lees ze goed door voor je start. Want geduld is een schone zaak.

Kabels werk je netjes weg met kabelgootjes. Dat doe je om twee redenen: functioneel en esthetisch. Buiten is zichtbare bekabeling een doelwit voor vandalen en binnen een smet op je interieur.

Bewakingscamera monteren of laten monteren?

Misschien neem je liever geen risico en huur je een expert in voor het monteren van jouw camera. Vaklui met de nodige expertise en jaren ervaring in camerabewaking op de teller.

Prima, geef ons een seintje en we sturen ons camerateam op pad. Zo hangt je camera zeker goed en slaap je op je twee oren.