bewakingscamera met nachtzicht

Inbrekers slaan graag hun slag in het donker. Oplossing? Een bewakingscamera met nachtzicht die gebruik maakt van infraroodlicht.

 

De perfecte keuze voor …

 

  • Plekken rond het bedrijf waar je geen schijnwerpers mag plaatsen
  • Ruimtes waar de lichten ’s nachts uitgaan

 

Lichtstralen van infraroodlampen worden vanwege hun hoge frequentie niet door het menselijk oog waargenomen, maar wel door de speciale beeldsensor van nachtzicht beveiligingscamera’s. Zo krijg je toch een helder beeld bij afwezigheid van daglicht of normaal kunstlicht (TL, halogeen, standaard led etc.).

Enige nadeel? Camera’s onderscheiden moeilijk kleuren bij infraroodlicht. Het beeld in de nachtzicht-stand verandert dan meestal naar zwart-wit, soms met een groen tintje. De geavanceerdere infrarood camera’s produceren wél full color-beelden in het donker.

bewakingscamera met uitstekend nachtzicht

Je kiest uit verschillende types of modellen bewakingscamera’s met nachtzicht: bullet, dome of cube. Net zoals bij de standaard bewakingscamera’s verschillen de technische specificaties: resolutie, wide dynamic range, frame rate, gebruikte videocompressie en de lenscapaciteit.

WAAR KOMT INFRAROOD LICHT VANDAAN?

Een bewakingscamera met nachtzicht is in de meeste gevallen uitgerust met infrarood led-lampjes rond de lens, de enige verlichtingsbron. Hoe meer leds en hoe groter die zijn, hoe verder en scherper het camerazicht. Ook de kwaliteit van de beeldsensor speelt een belangrijke rol. De betere sensoren hebben minder infraroodlicht nodig voor een helder beeld.

Er bestaan ook nachtzichtcamera’s zonder of met nauwelijks infraroodlampjes. Plaats in dat geval aparte infrarood led-beamers (lampen) op de locatie.

 

Is er genoeg (normaal) kunstlicht? Dan volstaat een gewone camera zonder nachtzicht.

Bewakingscamera met goed nachtzicht

IP CAMERA MET NACHTZICHT

de beste bewakingscamera van 2018

Ook onder de IP-camera’s vind je infraroodmodellen. Ze zijn uitgerust met een directe en draadloze internetverbinding om live toezicht te houden vanop afstand. Voordeel? Je krijgt een continu wakend oog op plekken waar inbrekers normaal ongestoord hun gang zouden gaan.

Met een cloud-abonnement worden de beelden ook meteen online opgeslagen, volledig buiten het bereik van kwaadwilligen.