Bewakingscamera installeren

Hoe leg ik mijn kabels voor camerabewaking?

De beveiligingscamera’s van Stopdedief.be monteer je in een handomdraai.

Zeker als je volgende richtlijnen voor de montage van een beveiligingscamera volgt.

Maar wat met de kabels? Hoe je die best installeert, lees je op deze pagina

IP camera monteren: werk de kabels weg

Kabels werk je graag zoveel mogelijk weg, ongeacht of het nu om een IP camera of een heel ander apparaat gaat. Hang je de camera buiten en laat je de kabels zichtbaar hangen, dan krijgen vandalen vrij spel.

Opgelet, gebruik buiten altijd outdoor UTP. Dat is een zwarte kabel die bestand is tegen externe invloeden (bijv. weersomstandigheden).

UTP, FTP en SFTP

Bij het monteren van een IP-camera kies je uit 4 kabeltypes: UTP, FTP en SFTP. UTP staat voor Unshielded Twister Pair en werkt altijd goed. Soms heb je FTP of SFTP nodig, meestal om interferentie te voorkomen. (Bijvoorbeeld in een kabelgoot met veel andere kabels.)

Aan de uiteinden van de UTP/FTP kabel dient ook een connector te komen. Ontdek hoe je een connector aan een UTP/FTP kabel kunt aansluiten.

Hou rekening met de maximale lengte van de kabels

De maximale lengte tussen de switch of recorder met ingebouwde switch en IP camera bedraagt altijd 90 meter. Denk daaraan voor je de camera ophangt, zo vermijd je te korte kabels.

Kabels wegwerken met kabelgootjes

De beste manier om de kabels van een beveiligingscamera weg te werken? Leg ze onder kabelgootjes. Zo blijven ze uit het zicht en zijn ze minder vatbaar voor vandalisme.

Cat5e of Cat6: het grootste verschil

Cat5e en Cat6 worden vaak door elkaar gehaald, maar het zijn twee verschillende kabeltypes. Cat6 haalt namelijk een snelheid van 1000 mb/s, Cat5e haalt maar 100 mb/s. Cat5e volstaat meestal voor camerabewaking, want een 3 miljoen pixelcamera werkt al met 4 mb/s.

Bewakingscamera installeren met SDS?

Stopdedief.be verkoopt verschillende soorten bewakingscamera’s voor het beveiligen van complete panden of losse objecten. Bekijk het aanbod camera’s en maak een keuze op basis van jouw eisen en behoeften.

Wij komen graag langs voor een beveiligingsanalyse en monteren het juiste beveiligingssysteem in je pand.