100 %
stopdedief

CAMERABEWAKING: WIJ HELPEN U BIJ DE KEUZE VAN DE JUISTE bewakingscamera

Overweeg je camerabewaking in je zaak, woning of gemeente? Goed idee! Maar bereid je dan wel goed voor: informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging. Bekijk hier alvast de meestgestelde vragen van onze klanten. Je vindt hier algemene informatie, technische informatie, hulp bij installatie en alles over wetgeving. Is er toch iets over camerabeveiliging dat je niet terugvindt of wil je een offerte op maat laten maken, laat het ons zeker weten.

Camerabewaking: Algemene informatie


camerabewaking woning
  • Het lost misdrijven op
  • Controle over je zaak vanop afstand (bijv. via smartphone)
  • Nummerplaatherkenning, overdag én ’s nachts
  • Gezichtsherkenning
voordelen camerabewaking
Natuurlijk hou je graag een oogje in het zeil, thuis of in je zaak. Maar wat zijn nu echt de voordelen van camerabewaking?

1.Afschrikeffect

Potentiële dieven kiezen liever een ander doelwit uit als ze camera’s zien hangen. Het risico is gewoon te groot.

2.Bewijslast

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, in dit geval letterlijk. De dief staat herkenbaar op film. Zwart op wit. Of zelfs in kleur.

3.Geruststelling

Wat is er meer waard dan je investering? Juist, gemoedsrust. Camerabeveiliging in je zaak? Dan voelen je werknemers zich veiliger zodat ze zich beter op hun job focussen.

camera types
Verschillende technologieën camerabewaking
Er zijn3 verschillende technologieënmet elk hun eigen specificaties.

1.Analoge camera

De oudste en goedkoopste technologie. Je krijgt live beelden zonder vertraging, weliswaar met beperkte resolutie. Het maakt hem minder geschikt om gezichten en nummerplaten te herkennen.

2.IP camera – netwerkcamera

Onbeperkte resolutie, ideaal voor gezichts- en nummerplaatherkenning. Gewoon even verbinding maken met het internet (Wifi, 3 of 4G) en je volgt alles vanop afstand.

3.HDSDI, HDCVI en AHD

Perfecte camera om HD en Full HD-beelden weer te geven en op te nemen. De resolutie blijft beperkt tot 4 miljoen pixels, maar er zit geen vertraging op de beelden.

De populairste modellen beveiligingscamera’s zijn de Bullet, Dome en Cube. De Bullet doet vooral dienst als outdoor-camera, de dome als indoor-camera (winkels, kantoren, …).

1. Dome

dome bewakingscamera

2. Bullet

bullet camera

3. Cube

cube camera

Hoeveel kost jouw bewakingscamera? Dat hangt af van een aantal technische variabelen.

resolutie bewakingscamera

1.Resolutie

Hoe hoger de resolutie, hoe hoger de prijs van ja camera. Is hij dat waard? Dat hangt ervan af, want de resolutie zegt niet alles over de kwaliteit. Je kijkt ook best uit naar een goede sensor.

sensor bewakingscamera

2.Sensor

Een degelijke sensor verzekert jou in alle omstandigheden een uitstekende beeldkwaliteit. En een goede chip garandeert vloeiende beelden zonder haperingen.

technologie camerabewaking

3.Technologie

Een IP camera kost het meest en een analoge camera het minst. HDSDI, HDCV
I en AHD zit daar ergens tussen.

4.Robuustheid:

Hoe zit het met de bouwkwaliteit van je camera?Een outdoor en waterdichte camera valt natuurlijk duurder uit dan een binnenhuiscamera.

lens bewakingscamera

5.Lens:

Vaste of varifocale lens? Met die laatste kun je inzoomen op een object met behoud van kwaliteit. Analoog inzoomen zonder pixels op te blazen, zeg maar.

6.Functionaliteiten

Een goede WDR (Wide Dynamic Range) vertaalt zich in een hogere prijs. Je hebt de standaard IP camera maar ook de duurdere nachtcamera om nummerplaten mee te lezen.

Bij een Proof of Concept of proefsopstelling worden bewakingscamera’s en video management software uitvoerig getest. Op die manier krijg je een goed beeld van hun inzetbaarheid in de praktijk. Welke technologie is het beste geschikt? Opgelet, voer de proefopstelling zo kort mogelijk voor de implementatie uit.

Zin en onzin van de proefopstelling camerabewaking

dahua

Chinese merken zoals Dahua, Uniview en HIKvision domineren de markt van de bewakingscamera’s. Daarna volgen de Westerse merken: Axis, Avigilon, Mobotix en de bekende elektronicaproducenten als Samsung, Sony en Panasonic. Sommige merken specialiseerden zich. Uniview verkoopt bijvoorbeeld alleen IP-camera’s en netwerkrecorders.

Chinese fabrikanten marktleider camerabewaking

beelden bewakingscamera bekijken

Een IP-camera stuurt beelden over het internet. Grote voordeel? Je volgt vanop eender welke locatie wat de camera registreert. En je bedient de pan-, tilt- en zoomfuncties vanop afstand. Dankzij 2-wegasaudio communiceer je ook met collega’s binnen het bedrijf. En beelden worden meteen opgeslagen in de cloud.

IP-camerabeelden vanop afstand bekijken

Veel mensen willen een bewakingscamera die hen ook een melding stuurt wanneer er beweging is.

Alle camera’s werken inderdaad op bewegingsdetectie. Helaas zijn de meeste camera’s niet intelligent genoeg om een onderscheid te maken tussen een voertuig, een dier of een persoon etc.

De nieuwste bewakingscamera’s en recorder hebben ingebouwde artificiële intelligentie. Deze kunnen kunnen wel personen gaan herkennen. De foutmarge is bij de betaalbare modellen wel nog te groot. Het is dus niet aan te raden je bewakingscamera te gebruiken om alarm meldingen te geven. Hiervoor gebruik je beter een alarmsysteem met zijn specifieke sensoren.

spinnen en cameras

Spinnen en vooral dan spinnenwebben weerkaatsen het licht, zeker infraroodlicht. Dat leidt tot een belemmerd zicht. De beelden worden minder bruikbaar tot helemaal onbruikbaar. Voorkom dat jouw camera ten prooi valt aan spinnen met onze 3 tips.

Waarom zijn spinnen slecht voor bewakingscamera’s

Power over ethernet

PoE of Power over Ethernet voorziet de IP-camera van stroom via de netwerkkabel. Het systeem is duurder dan de klassieke methode en niet alle apparaten zijn geschikt voor PoE, maar verder zijn er alleen voordelen. Het verbruikt minder energie, is minder gevoelig voor storingen en makkelijker aan te sluiten.

Ontdek alle voordelen van PoE bij beveiligingscamera

Camerabeveiliging: technische informatie


resolution bewakingscamera

Hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit van de bewakingscamera. Je kiest uit HD, Full HD, 3 MP en 4 MP 8 MP en zelfs 12 MP. Hou bij je keuze rekening met de benodigde opslagcapaciteit en de hoeveelheid licht en tegenlicht. Elke type resolutie heeft namelijk zijn voor- en nadelen en werkt beter/slechter in bepaalde omstandigheden.

Resolutie bewakingscamera kiezen

zoomlens bewakingscamera

Je houdt best rekening met de doelstelling van je camerabewaking. De camera met vaste lens is geschikt als overzichtscamera om je onderwerp op één manier in beeld te brengen. Een camera met zoomlens kan in- en uitzoomen op een detail. Je wijzigt dus de kijkhoek van de camera.

Zoek uit of je een vaste lens of zoomlens nodig hebt

WDR

WDR staat voor Wide Dynamic Range en elimineert onder- en overbelichte zones in het beeld. Er zijn twee soorten WDR: multi-exposure en elektronische. Multi exposure geeft de beste beeldkwaliteit. Elke fabrikant gebruikt een andere term voor WDR maar drukt de waarde wel altijd uit in dB (decibel).

Hoeveel WDR heb jij nodig voor je bewakingscamera?

Een bewakingscamera met nachtzicht maakt gebruik van infraroodlicht en is ideaal om ’s nachts te filmen. Je kiest uit verschillende types: bullet ,dome of cube. De kwaliteit van de beelden is afhankelijk van het aantal leds, de sensor en de hoeveelheid licht in de omgeving. Er zijn ook IP-camera’s met nachtzicht. En met een cloud-abonnement worden beelden online opgeslagen.

Soorten bewakingscamera’smet nachtzicht

Het aantal beelden dat per seconde wordt weergegevenbij video heet frame rate. Om actie te filmen, opteer je best voor een camera met een hogere frame rate. Zo krijg je een vloeiender beeld. Al is een wazig beeld niet altijd het gevolg van een lage frame rate.

Benieuwd naar de frame rate voor jouw bewakingscamera?

videocompressie bewakingscamera

Videocompressie dient om de bestanden kleiner te maken. Dat is nodig, want je wilt ze natuurlijk ook nog bewaren. Er zijn verschillende soorten videocompressie: Mjpeg, H.264 en H.265. Bedoeling is altijd om zoveel mogelijk beeldkwaliteit te behouden. Er komen continu nieuwe en verbeterde technieken op de markt.

Meer weten over videocompressie bij beveiligingscamera’s

PTZ camera

PTZ staat voor Pan Tilt Zoom Een PTZ camera kan dus in alle richtingen bewegen. Je bestuurt hem vanop afstand, iedeaal bij publieke evenementen of stadsbewaking De zoomcapaciteit bepaalt de prijs van deze beveiligingscamera.

Meer weten over een PTZ bewakingscamera?

draadloze bewakingscamera

Draadloze camerabewaking volgt de algemene trend waarbij toestellen via Wifi verbinding maken met het internet. Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Zwak signaal, onstabiele verbinding, gebrek aan veiligheid en overbelasting van het netwerk. Moraal van het verhaal? Vaak kies je beter voor een kabelverbinding.

Wat zijn de problemen met draadloze camerabewaking?

Camerabewaking: Hulp bij Installatie


Kabels voor je camerabewaking werk je liefst weg, want anders krijgen vandalen vrij spel en vallen je beelden weg. Hoe je dat doet? Door ze bijvoorbeeld onder kabelgootjes te leggen. Opgelet, de maximale lengte van je kabel bedraagt altijd 90 meter. Maak ook zeker het onderscheid tussen Cat5e en Cat6e: tot 1000 of 100 mb/s. Een wereld van verschil.

Kabels bewakingscamera installeren

Bij de plaatsing van IP-camera’s worden vier soorten kabels gebruikt: UTP, FTP, SFTP en SFTPP. Ze hebben elk hun eigen karakteristieken en functionaliteiten. UTP is de meest courante kabel, bij storingen wordt FTP gebruikt en SFTP en SFTPP bieden extra bescherming.

Ontdek de verschillende kabels camerabewaking

FTP kabel voor bewakingscamera

Een CCA-kabel is een goedkope kabel bedekt met een laagje koper. Hij heeft een aantal nadelen in vergelijking met de duurdere netwerkkabel: bijvoorbeeld meer kans op kabelbreuken, minder flexibiliteit en een zwakker signaal. Maar hij is wel geschikt voor korte kabelafstanden en beperkt dataverkeer.

meer weten over bekabeling ip camera?

Je bewakingscamera’s hangen maar beter meteen goed zodat je optimaal profiteert van je investering. Hoe? Met ons stappenplan: bepaal de plek van de camera, test de camera en controleer de handleiding van het toestel. En ga uiteindelijk over tot de uiteindelijke montage. Geen Handige Harry? Dan huur je beter een expert in.

Bewakingscamera monteren met een stappenplan

Beelden van buitenaf bekijken: hoe maak je dat technisch mogelijk? Zet de poortjes in je router open, maak een dynamic DNS-account aan en stel je DynDNS-account ook in op het toestel. Meer hulp of informatie over de te volgen stappen?

Lees het hele stappenplan en bekijk de instructievideo’s

Misschien heb je alleen een standaard netwerkkabel nodig, maar meestal komt er veel meer bij kijken. Schaf de juiste onderdelen aan: kniptang/schaar, hobby- of Stanleymes, UTP-krimptang, 2x male UTP-connector en een kabel Cat5 of 6. Pas daarna kun je aan de slag met onze handleiding. Vergeet niet de kabel ook te testen.

Ontdek hoe je een utp kabel moet maken

Camerabeveiliging: Wetgeving


Als je de werken laat uitvoeren door een geregistreerde aannemer als SDS geniet je van een verhoogde fiscale aftrek van de beroepskosten tot 120%. Bedrijven brengen de aankoop van de toestellen en installatie in als kost. En gezinnen met een woning van te minste 10 jaar betalen maar 6% BTW op hun investering.

Fiscale voordelen bewakingscamera’s

Zakelijke klanten genieten van de uitzonderingsregel op het zogenaamde proportionaliteitsbeginsel. Ze mogen dus een camera installeren op de werkvloer, maar dan wel overeenkomstig de bestaande CAO ter bescherming van de werknemers.

Camerabewaking voor bedrijven: de uitzondering op de regel

Er gelden een aantal regels voor het maken van filmopnames in openbare ruimten. De Belgische camerawet(PDF)of het zogenaamde proportionaliteitsbeginsel bestaat uit drie voorwaarden: het evenwicht tussen jouw belang en de privacy van de gefilmde persoon, de afwezigheid van alternatieven, de exclusiviteit van de beelden en de bevoegdheid over de locatie.

De camerawet in detail

Dat mag, maar hou wel rekening met de wet op de privacy. Samengevat? Film en verwerk alleen datgene wat je echt nodig hebt in functie van je bescherming. Richt je camera niet op een plaats waarover je geen bevoegdheid hebt, zoals de openbare weg die naar jouw oprit leidt.

Meer info over auto bewakingscamera

mature old naked women sexy women with big boobs lesbianbabez.net is richard madden gay big boobs arab aunty fucking, mothers and daughters nudists lesbian porn dry humping onlyteenpussy.net friends jerking off together scooby do parody xxx, son and mom pornhub selfies of naked women lesbianposes.net x movie sex scenes atomic heart sex sence
my massive cock trailer snow white rule 34 povcreampie.com big booty latinass xxx daisy stone step sis, dog mating a woman gay video blow job porn-foot.com naked sister in law xxx white on black, sexy pictures of women naked how to download porn analnyfisting.com brawl stars rule 34 nude men locker room
first time cum in mouth naked women out doors sexporn.win mi madre me folla sex in the bathroom, rec room rule 34 cogiendo a su sobrina swingerwife.win priynka chopra xxx com rick and morty porn game, jap father in law porn stuck under bed porn wifexxx.vip asian hidden massage cam olivia taylor dudley nude
big black butt porn cojiendo con la maestra forcedcreampie.com sunni lion xxx video videos pornograficos de viejas, alisa a nurse gangbang apex legends wraith porn 80sporno.com natalie dormer sex scene step sis lesbian porn, horror porn full videos biggest boobs in workd lesbianebony.com videos pornos más vistos skip the games newport news
where is wwe paige free big butt porn bigtittybbw.com big tits tank top mia khalifa social media post, step mom cream pie twitch gone wild reddit bdsmis.com mom on son tube new xxx the movie, riley reid only fans shemale on female porn ixxnporn.com free red headed porn channel west coast sextape
twitch streamer fucked on stream farrah abrams porn video milfrabbit.net harley quinn blow job nuru massage video full, sommer ray leaked nudes the submission of emma marx xnxxteenvideos.com corinna lopf onlyfans leaked porn mama e hijo, tiffani amber thiessen nude anna beth gish nude pornhiho.net moms with sons videos cote de pablo in the nude
busty bombshell tanya virago latina in a thong analporono.com sexual movies for free sword art online sex, elizabeth olsen kitchen porn brown and round pornhub pornooanal.com megan hall porn video www com in xxx video, free brazzers porn full gay dirty talk porn xxxnude.pro solei moon frye nude trio anal ma femme et sa soeur
vienna black gets fooled by a tricky blind man free porn or women realcuckoldporn.com gay porn with johnny rapid ane wa yanmama junyuu-chuu 1, deborah ann woll naked hd free porn gay amerturporn.com pissing down throat porn jordans big load porn, man eating out woman gay porn step dad milfamatuerporn.com sleeping step sister porn surge the tenrec hentai