100 %
stopdedief

Inbraakalarmen: wij helpen u bij de keuze van het juiste inbraakalarm

kostprijs inbraakalarmenz

Net zoals voor andere apparaten geldt dat inbraakalarmen in diverse prijsklassen bestaan. Het is trouwens ook mogelijk om zelf je alarmsysteem te plaatsen met een doe-het-zelfpakket. Dit lijkt aanlokkelijk, zeker als je handig bent. Je kunt deze systemen bijna in elke bouwmarkt kopen. Toch moet je hiermee oppassen. Vaak zijn deze inbraakalarmen niet zo betrouwbaar.

De meest voorkomende redenen op een rij:

 • Sensoren zonder sabotagecontacten
 • Draadloze systeem hebben beperkt bereik
 • Geen noodstroomvoorziening bij stroompanne
 • Minder krachtig geluid
 • Detectoren veroorzaken regelmatig een vals alarm. De politie is hier niet blij mee.
 • Eenheidskoek en niet gepersonaliseerd (geen maatwerk mogelijk).
 • De prijs is te laag om kwaliteit te garanderen: je koopt schijnveiligheid.

Een professioneel inbraakalarm voor een klein appartement kun je al kopen vanaf € 1000. Voor een gemiddeld tot groter huis moet je rekenen met prijzen tussen € 1500 en € 2500.

sirene inbraakalarm

Uiteraard is een inbraakalarm een vorm van preventie tegen diefstallen uit woningen. Minder bekend is de mogelijkheid om inbraakalarmen tegelijk in te zetten bij de detectie van woningbranden. Zo gaat je inbraakalarm ook af bij brand. Ook in dit geval krijg je een waarschuwing in de vorm van een tekstbericht op je telefoon en is het mogelijk om te kiezen voor een rechtstreekse verbinding met de hulpdiensten. Behalve voor brand en diefstal kun je inbraakalarmen ook instellen op de detectie van wateroverlast, gas en als preventie tegen CO-vergiftiging.

dief inbraakalarm

Je hebt het recht om je op je gemak te voelen in je eigen huis. Behalve over een dak boven ons hoofd is onze woning de plaats bij uitstek waar je je geborgen moet voelen. De realiteit is vaak anders. Het aantal diefstallen in woningen piekt nog steeds. We verduidelijken dit aan de hand van enkele cijfers.

 • In 2019 vond in België iedere 10 minuten een diefstal in een woning plaats.
 • Dagelijks meer dan 144 diefstallen met braak
 • Inbraakalarmen werken preventief. Potentiële dieven denken tweemaal na voor ze een poging wagen!
 • Krijg je toch nog dieven over de vloer? Onze inbraakalarmen produceren een krachtig auditief noodsignaal. Iedereen uit de omgeving weet meteen dat er bij jou is ingebroken. De meeste dieven zijn zo betrapt. Tegelijk is dit geluidssignaal verbonden met een centrale die jou als eigenaar van de woning een tekstbericht stuurt op je telefoon. Bijkomend zijn de nooddiensten meteen verwittigd van de misdaad als je voor deze optie kiest.

Een inbraakalarm moet gewoon goed werken. Dat is ook de reden waarom er Europese normen voor gehanteerd worden. De Europese norm grade 2 staat voor een degelijke keuring. Het testen van deze inbraakalarmen gebeurt heel grondig!

Inbraakalarmen zonder dit Europese keurmerk geven vaak onbetrouwbare resultaten. Je moet dan denken aan de valse alarmeringen die de buurt nodeloos opschrikken. Op lange termijn werkt dit tegendraads en zullen nog maar weinig buren die opgeschrikt zijn door een oorverdovend lawaai dit signaal ernstignemen.

Het efficiëntste inbraakalarm is er één zonder valse meldingen en bovendien een systeem dat ervoor zorgt dat de inbrekers betrapt zijn voor ze nog maar in het gebouw zijn binnengedrongen. Buitensensoren kunnen daarvoor zorgen. Net deze vorm van detectie is gevoelig voor vals alarm. De zon, dieren zoals katten en vogels, maar ook het weer zijn hier vaak de boosdoener. Buitensensoren zijn

alarmcentrale van het inbraakalarm

Alarmcentrale

Dit is als het ware de kern van ieder inbraakalarm. Alle onderdelen van een alarm communicerenmet elkaar. Via een simkaart en internet verbinding communiceren ze met de buitenwereld

inbraakalarmen met bewegingsdetector

Sensoren

Inbraakalarmen bevatten drie vormen van senoren. We zetten deze even voor jou op een rij.

Binnensensoren

Uiteraard plaats je deze sensoren binnen in je huis of in het gebouw dat je wil beveiligen. Binnensensoren maken gebruik van de zogenaamde PIR-techniek. De afkorting staat voor passief infrarood. Dit licht reageert op de lichaamswarmte van zowel mensen als dieren. Behalve infrarood maken een aantal binnensensoren ook gebruik van PIR-microwavegolven. Bij inbraakalarmen is het mogelijk om beide technieken

magneetcontact van het inbraakalarm

Omtrekdetectie

Deze soort van sensoren beschermen de buitenkant van je woning. Hierbij moeten  we denken aan sensoren die glasbreuk detecteren en magneetcontacten. Glasbreuksensoren gaan af wanneer een raam beschadigd wordt. Magneetcontacten vind je terug bij ramen en deuren. Deze sensoren geven aan wanneer een raam of deur geopend wordt. Je krijgt het beste resultaat als je glasbreuksensoren en magneetcontacten met elkaar combineert.

inbraakalarmen met buitendetectie

Buitendetectie (ofwel externe sensoren)

Zoals de beschrijving doet vermoeden, bevinden deze sensoren zich buitenshuis. Het gaat om de zogenaamde PIR bewegingssensoren.

Deze buitendetectoren van een inbraakalarm zijn doorgaans aan hethek rondom de woning en/of het domein bevestigd. Zulke vorm van detectie werkt met een stil alarm en brengt geen harde geluiden voort. Externe sensoren gebruik je vaak samen met beveiligingscamera’s. Wanneer de sensoren en camera’s beweging waarnemen, krijg je een tekstmelding op je telefoon. Via deze melding is het mogelijk om de beelden in realtime te raadplegen. Zo kun je zien of er mogelijk dieven willen inbreken. Zo krijg je de kans om de politie tijdig te verwittigen. Op die manier is de kans groter dat de potentiële inbrekers gepakt worden.

bedieningspaneel van het inbraakalarm

Het klavier

Inbraakalarmen aan- en uitzetten, we noemen dit wapenen en ontwapenen is heel gemakkelijk. Je kunt dit eenvoudig door middel het klavier. Dit stelt je in staat om alle onderdelen apart in- of uit te schakelen. Zo kun je kiezen welke kamers je wilt beveiligen en welke niet. Het is ook mogelijk om een inbraakalarm aan te kopen met meerdere klavieren. Toegang gebeurt met een toegangscode of een badge

inbraakalarmen met een binnensirene

Het luide alarm (binnen en buiten)

Elk inbraakalarm bestaat uit een binnengedeelte en een buitengedeelte. Uiteraard ben je bekend met de loeiharde binnensirene nadat inbraakalarmen binnen afgaan. Uiteraard zijn boeven hierdoor afgeschrikt. Mogelijk gaan ze lopen. In ieder geval is het onmogelijk om te weten of de eigenaars of de hulpdiensten op weg zijn of niet.

De buitensireneis vaak nog harder. Zowel de dieven als alle buurtbewoners weten meteen wat eraan de hand is.

Dit is vaak een persoonlijke keuze. Tegenwoordig ben je er zeker van dat beide soorten van inbraakalarmen even goed werken. Toch zijn er enkele verschillen waar we voor jou even verder op ingaan. Draadloze systemen zijn iets duurder in onderhoud: er moeten jaarlijks batterijtjes worden vervangen.

bekabelde inbraakalarmen

Inbraakalarmen met kabel

Hoewel draadloos in de mode is, kiezen de meeste technici en consumenten bij de aanleg van een inbraakalarm in een nieuwbouw woning of bij een grondige renovatie voor een bekabeld systeem. Hiervoor zijn twee redenen. De inbraakalarmen kunnen in dit geval mooi weggewerkt worden en bijkomend kosten inbraakalarmen met kabel nog altijd minder in onderhoud. Zo hoef je geen batterijen te kopen voor de onderdelen (sensoren) die draadloze verbindingen mogelijk maken.

conventioneelinbraakalarm systeem.

Elk onderdeel van deze inbraakalarmen is verbonden met een kabel die naar de centrale loopt. Hou ermee rekening dat je hiervoor heel veel kabel nodig hebt!

Bus inbraakalarm

Dankzij dit systeem kun je het aantal meters kabel beperken. Hierbij zijn de onderdelen van de inbraakalarmen onderling verbonden met een kabel. Het duurt ook minder lang om een dergelijk systeem aan te leggen.

draadloze inbraakalarmen

Draadloosinbraakalarm

Draadloze inbraakalarmen staan in verbinding met de centrale door middel van radiogolven. Inbraakalarmen vind je terug op twee frequenties: 433 en 866.1 Mhz. Inbraakalarmen zonder kabel zijn momenteel het populairst bij de consument en vooral in bestaande woningen. Het is een heel gedoe om dan nog kabels door te trekken. Kies je voor een draadloos inbraakalarm, dan moet je er zeker van zijn dat de verbinding zowel heen als terug verloopt. De centrale checkt immers altijd of de sensoren nog in werking zijn. Wanneer de centrale geen signaal opvangt van de sensoren, dan is erwellicht iets aan de hand. Onderbroken signalen duiden meestal op een noodsituatie. Op dat moment volgt er een sabotagemelding.

hybride inbraakalarmen

Hybride inbraakalarm

Bij deze inbraakalarmen is gekozen voor een combinatie van bekabelde onderdelen en draadloze componenten. Het buitenalarm is vaak aangelegd met een kabel, omdat dit de beste en snelste resultaten geeft. Deze buitenalarmen gaan sneller af dan draadloze exemplaren. Die doen er soms 25 tot 50 seconden over om af te gaan. Dit heeft te maken met defrequentie waarmee de sensor gecheckt wordt door de centrale unit. Hier moet een goede middenweg gekozen worden. Je kunt de sensor wel elke seconde laten controleren maar dat kost erg veel batterij energie. De batterij is dan zo leeg en moet om de paar weken vervangen worden.

Het is mogelijk om zelf je eigen inbraakalarm te installeren. Voor je het in werking stelt, is het wel aan te raden om je eigen installatie te laten keuren. Dit is niet bij wet verplicht. Maar, het jaarlijks onderhoud van inbraakalarmen is dit wel. Dit kan op twee manieren.

 • Je kan zelf het onderhoud uitvoeren
 • Je kan beroep doen op een erkende firma die gespecialiseerd is in beveiliging.

Belangrijk: als je zelf onderhoud pleegt terwijl de waarborgperiode nog loopt, vervalt de garantie op je alarm. Tijdens deze periode laat je het onderhoud dan ook over aan een erkende beveiligingsonderneming.

Er is informatie die verplicht moet meegedeeld worden aan het meldpunt voor inbraakalarmen, dit doe je bij op de site van de politie bij police on web.  Dit kun je doen met je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer of met een token. De gegevens die je in dit systeem invoert kun je altijd raadplegen, aanpassen of verwijderen. Als je je inbraakalarm niet langer gebruikt, kun je de ingevoerde informatie ook verwijderen. Elk jaar is het nodig om je gegevens na te kijken en te verifiëren. Vergeet dit niet te doen! Zoniet worden je gegevens verwijderd en is je inbraakalarm niet meer geregistreerd. Je inbraakalarm aanmelden doe je uiterlijk 10 dagen nadat je de installatie in werking hebt gesteld.

inbraakalarm registreren bij police on web

Verplicht te melden:

 • Naam, adres en telefoonnummer van de plaats van de installatie.
 • Naam, adres en (eventueel) gsm en e-mailadres.
 • Aard van het goed waar het inbraaksysteem is geïnstalleerd.
 • Aard van het risico van de plaats.
 • Aard van het inbraaksysteem.
 • Een goederenalarmsysteem.
 • Een mobiel persoonsalarmsysteem.;
 • Een vast persoonsalarmsysteem.
 • Buitengebruikstelling of wijziging van gegevens meld je eveneens binnen de 10 dagen.

Jaarlijkse controle van een inbraakalarm is bij wet verplicht. Als eigenaar wil je uiteraard weten wat deze controle inhoudt en wat de kosten zijn.

onderhoud van inbraakalarmen
 • Nakijken alle batterijen.
 • Check van de voedingen.
 • Nakijken van inloopvertragingen.
 • Test van het anti-sabotage circuit.
 • Controle van het detectieveld van de sensoren.
 • Testen van het alarmgeluid.
inbraakalarm aansluiten op de meldkamer

De aansluiting op een meldkamer gebeurt door een maandelijks te betalen abonnement. Privépersonen betalen hiervoor € 12/ maand en bedrijven € 18/ maand. Jaarlijks loopt dit op tot € 120 of € 216. De voordelen zijn de investering zeker waard.

 • 24/7 kun je er zeker van zijn dat al je meldingen professioneel worden behandeld
 • Bij diefstal uit je woning worden niet alleen jij maar ook de hulpdiensten verwittigd.
 • Bij brand wordt meteen de brandweer gecontacteerd.

Ook zonder aansluiting op een meldkamer krijgen je buren, vrienden of familie een bericht op hun telefoon. Spraakberichten behoren ook tot de mogelijkheden. Dit biedt echter geen zekerheid, want niet iedereen loopt altijd met zijn of haar telefoon rond. Enkel de aansluiting op de meldkamer biedt complete zekerheid.

inbraakalarmen en huisdieren

PIR-sensoren reageren zowel op mensen als op dieren. Een aantal producenten van inbraakalarmen houdt hier rekening mee. Deze merken ontwikkelden systemen die immuun zijn voor de bewegingen van huisdieren. Vooral honden en katten worden goed opgemerkt en niet meer aangezien voor inbrekers. Kattenbaasjes zijn het best gebaat met een combinatie van magneetcontacten en glasbraaksensoren. Zo krijgt je geliefde huisdier nog steeds de ruimte!

 1. Het buitenalarm brengt dat de buurt op de hoogte.
 2. Dieven horen niet dateigenaars of politie komen aanrijden door het harde geluid van het binnenalarm.
 3. De inbraakalarmen sturen een tekstbericht naar je telefoon, maar ook naar vertrouwenspersonen zoals familie, vrienden, buren.
 4. Het inbraakalarm verstuurt ook spraakboodschappen.
 5. De meldkamer neemt contact op met de eigenaars en de hulpdiensten.
welke ruimtes beveiligt het inbraakalarm

Het is mogelijk om te kiezen welke kamer je beveiligt en welke niet. Zo kun je sensoren plaatsen in alle kamers op het gelijkvloers, maar op de bovenverdiepingen enkel kiezen voor de gang of overloop.  Een tweede optie is de opdeling in compartimenten. Zo plaats je dure bezittingen bewust in een beperkt aantal kamers die je dan vervolgens speciaal beveiligt. Onze mening? Beveilig de buitenperimeter van je huis. In principe zijn dan alle kamers ramen of deuren die naar buiten leiden beveiligd.

inbraakalarmen met een app

De meeste inbraakalarmen bieden momenteel een app aan. Deze applicatie stelt je in staat om je inbraakalarm te bedienen zonder dat je zelf in de buurt bent. Natuurlijk klinkt dit aanlokkelijk. Je hoeft zelfs niet in het land te zijn om op de hoogte te blijven. Letterlijk overal kan je door middel van zulke app je inbraakalarm aansturen. Verder kun je ook gebeurtenissen in het verleden bekijken. Ook kun je meteen de werking van je verlichting, garagepoort of tuinsproeiers controleren.

korting verzekering op inbraakalarmen

De meeste makelaars verlenen kortingen op verzekeringspremies als je een inbraakalarm hebt. Er is maar een voorwaarde. De installateur moet een erkenning door het Ministerie van Binnenlandse Zaken kunnen voorleggen. Verder is het belangrijk om je inbraakalarm aan te zetten als je je woning verlaat en het jaarlijks onderhoud tijdig te laten uitvoeren.Doe je dit niet, dan loop je kans op problemen met je verzekeringsmaatschappij na een inbraak.!

mature old naked women sexy women with big boobs lesbianbabez.net is richard madden gay big boobs arab aunty fucking, mothers and daughters nudists lesbian porn dry humping onlyteenpussy.net friends jerking off together scooby do parody xxx, son and mom pornhub selfies of naked women lesbianposes.net x movie sex scenes atomic heart sex sence
my massive cock trailer snow white rule 34 povcreampie.com big booty latinass xxx daisy stone step sis, dog mating a woman gay video blow job porn-foot.com naked sister in law xxx white on black, sexy pictures of women naked how to download porn analnyfisting.com brawl stars rule 34 nude men locker room
first time cum in mouth naked women out doors sexporn.win mi madre me folla sex in the bathroom, rec room rule 34 cogiendo a su sobrina swingerwife.win priynka chopra xxx com rick and morty porn game, jap father in law porn stuck under bed porn wifexxx.vip asian hidden massage cam olivia taylor dudley nude
big black butt porn cojiendo con la maestra forcedcreampie.com sunni lion xxx video videos pornograficos de viejas, alisa a nurse gangbang apex legends wraith porn 80sporno.com natalie dormer sex scene step sis lesbian porn, horror porn full videos biggest boobs in workd lesbianebony.com videos pornos más vistos skip the games newport news
where is wwe paige free big butt porn bigtittybbw.com big tits tank top mia khalifa social media post, step mom cream pie twitch gone wild reddit bdsmis.com mom on son tube new xxx the movie, riley reid only fans shemale on female porn ixxnporn.com free red headed porn channel west coast sextape
twitch streamer fucked on stream farrah abrams porn video milfrabbit.net harley quinn blow job nuru massage video full, sommer ray leaked nudes the submission of emma marx xnxxteenvideos.com corinna lopf onlyfans leaked porn mama e hijo, tiffani amber thiessen nude anna beth gish nude pornhiho.net moms with sons videos cote de pablo in the nude
busty bombshell tanya virago latina in a thong analporono.com sexual movies for free sword art online sex, elizabeth olsen kitchen porn brown and round pornhub pornooanal.com megan hall porn video www com in xxx video, free brazzers porn full gay dirty talk porn xxxnude.pro solei moon frye nude trio anal ma femme et sa soeur
vienna black gets fooled by a tricky blind man free porn or women realcuckoldporn.com gay porn with johnny rapid ane wa yanmama junyuu-chuu 1, deborah ann woll naked hd free porn gay amerturporn.com pissing down throat porn jordans big load porn, man eating out woman gay porn step dad milfamatuerporn.com sleeping step sister porn surge the tenrec hentai