100 %
stopdedief

ALARMSYSTEMEN: WIJ HELPEN U BIJ DE KEUZE VAN HET JUISTE ALARMSYSTEEM

Overweeg je een alarmsysteem in je woning of zaak? Goed idee, maar bereid je dan wel goed voor.
Informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging. Bekijk hier alvast de meest
gestelde vragen van onze klanten:

alarmsysteem woning

Je woning is je thuis, een plek om je veilig en beschermd te voelen. Jammer genoeg neemt het aantal inbraken in ons land elk jaar toe. Onthutsende statistieken:

 • Elke 10 minuten een inbraak.
 • Meer dan 144 inbraken per dag.
 • Alarmsystemen schrikken ongewenste bezoekers af en werken ontradend.
 • Slaan inbrekers toch hun slag? Dan loeit de buitensirene de hele buurt wakker. En als gebruiker ontvang je automatisch een SMS.

Nog meer zekerheid inbouwen? Sluit je aan bij een meldkamer, jouw garantie opeen nauwgezette opvolging en afhandeling. En als het er echt om gaat, wordt de politie of brandweer verwittigd.

binnensirene alarmsysteem

In eerste instantie beschermt een alarmsysteem tegen inbraak. Daarnaast kunnen we ook nog branddetectoren koppelen aan het alarmsysteem. Het grote voordeel is dat je bij brand een melding krijgt op je GSM. Als je aangesloten bent op een meldkamer dan verwittigt deze onmiddellijk de meldkamer. Finaal kan een alarmsysteem je ook beschermen tegen wateroverloop, gaslekken, CO2 vergiftiging enz.

alarmcentrale alarmsysteem

1. Alarmcentrale van het alarmsysteem

De alarmcentrale is het hart van het alarmsysteem. Ze zorgt dat alle onderdelen van het alarmsysteem met elkaar in verbinding staan. Bij de meeste alarmsystemen is de centrale uitgerust met een simkaartje en LAN-verbinding.

buitendetector alarmsystemen

2. Alarmsystemen en hun detectoren

Er zijn 3 soorten detectoren:

Detectoren voor buitendetectie

Deze detectoren worden buiten het beschermde risico geplaatst. Het gaat dan bijvoorbeeld over outdoor PIR-detectoren of perimeterdetectoren aan de omheining. Ze geven een stil alarm zonder dat er een sirene begint te loeien. Ideaal in combinatie met camerabewaking. Je krijgt dan eerst een alarmmelding op je GSM zodat je meteen beelden kunt raadplegen. Ongewenste indringers in het vizier? Dan bel je meteen de politie zonder tijd te verliezen. Meestal krijgt de politie een oproep nog voor de inbrekers in je woning binnendringen.

magneetcontact alarmsysteem
Detectoren voor omtrekdetectie
Glasbreukdetectoren:

Alarmsystemen met magneetcontacten, combineer je best met glasbreukdetectoren. Een magneetcontact geeft namelijk geen alarmering wanneer inbrekers de woning binnengaan door het vensterglas te breken.

Magneetcontacten:

Normaal gesloten contacten. Deze detectoren slaan alarm wanneer ramen en/of deuren worden geopend.

bewegingsdetector alarmsystemen
Detectoren voor binnendetectie

Alarmsystemen zijn vaak uitgerust met detectoren voor binnendetectie. De meest voorkomende zijn de PIR detectoren en de PIR-microwave detectoren.

PIR detectoren:

PIR staat voor passief infrarood. Dit type detecteert dierlijke en menselijke warmte.

PIR-microwave detectoren:

Een combinatie van PIR en microwave. Zowel de PIR als de microwave sensor geven pas een alarm na activatie.

binnensirene alarmsysteem

3. De binnen – en buitensirene van het alarmsysteem

Binnensirene

Alarmsystemen zijn altijd uitgerust zijn met een binnensirene. Dit zorgt voor een oorverdovend lawaai in de woning. Gevolg? De inbrekers horen de politie of bewoners niet aankomen.

Buitensirene

Je alarmsysteem uitrusten met een buitensirene heeft een dubbel effect: Inbrekers afschrikken en de buurt verwittigen bij alarmering.

bedieningspaneel alarmsystemen

4. Bedieningspaneel

Het alarmsysteem wapenen en ontwapenen, dat doe je met het bedieningspaneel. Voor bepaalde ruimtes kan dat ook afzonderlijk. Alarmsystemen worden vaak uitgerust met meerdere bedieningspanelen. Je krijgt toegang met een cijfercode of badge.

prijsverschil alarmsystemen

Opgelet, er is een verschil tussen doe-het-zelfsystemen en een professioneel alarmsysteem. De alarmsystemen die je bij de doe-het-zelf zaak koopt, zijn vaak van mindere kwaliteit. Waarom?

 • De detectoren missen sabotagecontacten.
 • De draadloze componenten rijken niet ver.
 • De alarmcentrale bevat geen noodbatterij.
 • De binnen – en buitensirene zijn niet zo krachtig.
 • De detectoren geven vaker een vals alarm.
 • Er wordt geen maatwerk geleverd.
 • Je koopt deze alarmsystemen voor een paar honderd euro.

De prijs voor een professioneel alarmsysteem schommelt tussen de 1000 en 2500 euro. Voor je appartement vind je systemen vanaf 1000 euro. Een gemiddelde woning vanaf een 1500 euro en voor grote woningen vanaf 2000 euro.

De prijs van een alarmsysteem is uiteraard sterk afhankelijk van het aantal onderdelen dat je nodig hebt. Bij een beperkt budget kan je steeds met een klein aantal componenten beginnen om de meest kritieke punten te beveiligen. Met draadloze alarmsystemen kan je later makkelijk modulair uitbreiden.

Beide systemen zijn even betrouwbaar. Draadloze alarmsystemen zijn wel iets duurder in het onderhoud. Zo moet de installateur bij het jaarlijks onderhoud de batterijen van de draadloze componenten vervangen.

Wij verdelen zowel draadloze als bekabelde alarmsystemen van de topmerken Ajax en Jablotron. Hier vind je meer informatie over deze inbraakalarmen en kan je zelf je favoriete alarmsysteem configureren en krijg je onmiddellijk een aangepaste offerte in je mailbox.

draadloos alarmsysteem

1. Draadloos alarmsysteem

De componenten van een draadloos alarmsysteem communiceren met de alarmcentrale via radiofrequentiegolven. Alarmsystemen maken gebruik van 2 verschillende frequenties: 433 en 866.1 Mhz. Draadloze systemen worden het meest geïnstalleerd in bestaande woningen. Grote voordeel? Je moet geen kabels trekken. Kies je voor een draadloos inbraakalarm, voorzie de verschillende componenten dan van 2-wegscommunicatie. Waarom? Omdat de centrale de detectoren dan altijd vraagt of ze nog aanwezig zijn. Geen antwoord? Dan weet ze dat er iets niet klopt en stuurt ze een sabotage-melding. Ontdek alle voor – en nadelen van een draadloos alarmsysteem

bekabelde alarmsystemen

2. Bekabelde alarmsystemen

Bij nieuwbouwwoningen of grote renovaties kies je best voor een bekabeld alarmsysteem. Het jaarlijks onderhoud is goedkoper dankzij het ontbreken van draadloze componenten met batterijen. Er zijn 2 soorten bekabelde alarmsystemen:

Conventionele alarmsystemen

Er vertrekt een kabel van de centrale naar iedere component van het alarmsysteem. Er worden dus heel wat meters kabel getrokken.

Bus-systemen

Er vertrekt een kabel van de ene naar de andere component. Een behoorlijke besparing in werkuren en kabels.

hybride alarmsysteem

3. Hybride alarmsystemen

Een combinatie van bekabelde en draadloze alarmsystemen. Een buitensirene wordt bijvoorbeeld vaak bekabeld. Ze valt een stuk goedkoper uit in aankoop en slaat sneller alarm. Sommige draadloze buitensirenes gaan namelijk pas loeien na 25 à 50 seconden. Dat heeft te maken met de frequentie waarmee het systeem een controle uitvoert. Hoe lager de frequentie, hoe langer de batterij meegaat. Bij een interval van 1 seconde zou je constant de batterij moeten vervangen.

alarmsysteem zelf installeren

Je kunt zelf je alarmsysteem installeren en het eventueel laten nakijken voor ingebruikname. Maar dat is geen verplichting. et jaarlijkse onderhoud van een alarmsysteem is wél verplicht. Hierbij zijn er twee mogelijkheden:

 • Je kan dit zelf doen.
 • Je kan beroep doen op een erkende beveiligingsonderneming.

Opgelet, je krijgt alleen garantie als je het onderhoud uitbesteedt aan een erkende beveiligingsonderneming.

Finaal heeft iedere eigenaar van een alarmsysteem de grote verantwoordelijkheid zijn alarmsysteem correct te gebruiken. Hiermee bedoel ik dat je het steeds dient aan te zetten. Dit zowel ‘s nachts, als je gaat werken en zelfs als je maar 10 minuten weg bent. Wist je dat een groot deel van de inbraken overdag gebeurt? Dit tussen 15u en 16u als ouders of grootouders de kinderen van school zijn gaan halen.

Bepaalde gegevens moeten doorgegeven worden aan het Meldpunt alarmsystemen (ALINE = Alarm Information Exchange). Je meldt je aan met je elektronische identiteitskaart of via een token voor burgers. Je kunt de gegevens van jouw alarmsysteem altijd op dezelfde manier raadplegen, aanpassen en verwijderen. Minstens 1 keer per jaar controleer je de gegevens en pas je ze (eventueel) aan. Valideer je gegevens zeker elk jaar. Anders worden ze automatisch beschouwd als ongeldig en mogelijk verwijderd. Jouw eerste melding doe je binnen de 10 dagen na de eerste ingebruikstelling.

meldpunt voor alarmsystemen

Wat moet je zeker melden als je een alarmsysteem hebt?

 • Naam, adres en telefoonnummer van de plaats van de installatie.
 • Naam, adres en (eventueel) gsm en e-mailadres.
 • Aard van het goed waar het alarmsysteem is geïnstalleerd.
 • Aard van het risico van de plaats.
 • Aard van het alarmsysteem.
 • Een goederenalarmsysteem.
 • Een mobiel persoonsalarmsysteem.;
 • Een vast persoonsalarmsysteem.
 • Buitengebruikstelling of wijziging van gegevens meld je eveneens binnen de 10 dagen.

Het jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem is verplicht. Het is dus interessant te weten wat dit juist inhoudt en waarvoor je betaalt.

onderhoud alarmsysteem
 • Test van alle batterijen.
 • Controle van de voedingssystemen.
 • Controle van inloopvertragingen.
 • Verificatie van het anti-sabotage circuit.
 • Controle van het detectieveld van de sensoren.
 • Testen van de sirenes.
 • etc…

Een meldkamer abonnement voor particulieren kost maandelijks 12 euro en voor bedrijven 18 euro, maar daar krijg je ook wat voor terug.

meldkamer voor alarmsystemen
 • 24/7 perfecte afhandeling van je alarmmeldingen.
 • Bij inbraak verwittigt de meldkamer zowel jou als de politie.
 • Bij brand wordt onmiddellijk de brandweer verwittigd.

Alle moderne alarmsystemen sturen tegenwoordig een sms’je naar jou en eventueel ook nog naar familie, vrienden of buren. Een gesproken boodschap behoort ook tot de mogelijkheden. Maar niet iedereen heeft zijn gsm altijd bij de hand. Wil je 100% zekerheid? Dan opteer je best voor een meldkamer.

In theorie mag je alleen zelf de politie verwittigen wanneer er een visuele verificatie van een inbraak heeft plaatsgevonden. Met andere woorden moet je zelf de inbraak zien gebeuren, al dan niet op camerabeeld alvorens je de politie mag bellen.

alarmsysteem met huisdieren

Heb je huisdieren, hou dan rekening met een aantal zaken. Zo reageert een PIR bewegingsdetector op mensen én zoogdieren. Ook je huisdier(en) dus. Oplossing? Heel wat fabrikanten ontwikkelden PET immunedetectoren. Die negeren bewegingen van dieren. Maar in de praktijk werken ze vooral goed bij kleine honden. Met katten in huis kies je best voor magneetcontacten in combinatie met glasbreukdetectoren.

In plaats van een PIR bewegingsdetector laat je meerdere magneetcontacten en een glasbreukdetector in de ruimte plaatsen. Zo krijgt je favoriete huisdier nog altijd de ruimte dat het verdient. Magneet / tril contacten vormen ook een uitstekend alternatief. Deze sensoren reageren ook wanneer ze trillingen detecteren op ramen of deuren. Je zal met deze detectoren dus heel vaak een inbraak detecteren alvorens de inbrekers binnen in je woning zijn.

 1. De buitensirene verwittigt de buurt.
 2. Inbrekers horen bewoners of politiediensten niet aankomen door het lawaai van de binnensirene.
 3. De inbraakalarmen sturen een sms naar jou en (eventueel) familie, vrienden, buren, …
 4. Het alarmsysteem stuurt een gesproken boodschap.
 5. De meldkamer verwittigt de bewoners en politiediensten.

Daarnaast kunnen professionele alarmsystemen makkelijk gekoppeld worden aan camerabewaking. Het alarmsysteem zorgt voor de alarmering en de camerabewaking zorgt voor de verificatie vlak na de alarmmelding en achteraf. Wanneer de meldkamer de politie verwittigt, moet er geen visuele verificatie zijn maar volstaat het dat er binnen een tijdspanne van 45 seconden 2 sensoren alarm melden. Als bijvoorbeeld een magneet / tril contact een trilling detecteert en kort daarna de opening van een raam of deur, dan mag de meldkamer onmiddellijk de politie verwittigen.

Als er maar 1 detector het alarm veroorzaakt moet de meldkamer eerst de bewoners verwittigen. Dit doen we om de politie niet onnodig te belasten met valse alarmen. De meeste valse alarmen gebeuren namelijk door menselijke fouten. Een veel voorkomende fout is bijvoorbeeld dat mensen afgeleid zijn door een telefoon en vergeten het alarmsysteem uit te schakelen alvorens verder te lopen in de woning. Met als gevolg gaat het alarm af.

plaatsing van een alarmsysteem

Selectief beveiligen is ook een optie. Bijvoorbeeld op de benedenverdieping een detector in alle ruimtes en op de bovenverdieping alleen in de gang. Tweede mogelijkheid: compartimentering. Je legt dan alle waardevolle spullen in een beperkt aantal ruimtes en beveiligt die optimaal. Ons advies? Beveilig de buitenperimeter van je woning, dat zijn alle ruimtes met ramen of deuren naar buiten toe.

alarmsysteem met app

Bij de meeste alarmsystemen hoort tegenwoordig een app. Met die app bedien je vanop afstand je alarmsysteem. Voordeel? Overal ter wereld je alarmsysteem aan- en uitzetten. Of je geschiedenis bekijken. Of je bedient zelfs je garagepoort, verlichting, tuinsproeiers, …

diefstalverzekering en alarmsystemen

Meestal krijg je een premiekorting voor de diefstalverzekering, tenminste als de installateur erkend is door binnenlandse zaken.

Particulieren zijn best voorzichtig bij het aanvragen van de extra korting. De verzekeringsmaatschappij zal wie slachtoffer is geworden van een inbraak niet uitbetalen als je het alarmsysteem niet hebt ingeschakeld. Je onderhoud dient ook steeds op tijd te gebeuren of de verzekeraar ligt wederom dwars.

Daarnaast is de korting die je krijgt een zeer klein bedrag. De diefstalverzekering is meestal een onderdeel van de brandverzekering. De jaarlijkse premie die je betaalt om je te verzekeren tegen inbraak is vaak zeer klein. Meestal zelfs minder dan 100 euro. Het gaat dus om een besparing van 10 euro of minder per jaar.

 

polis alarmsysteem

Een polis tegen diefstal verzekert verdwenen spullen en schade veroorzaakt door de inbreker. Vernielingen van goederen in huis zitten ook in het pakket. Bijvoorbeeld een geforceerde binnendeur of stukgeslagen vitrinekast. De vergoeding is gewaarborgd voor het werkelijke verlies. Met andere woorden: de waarde op het moment van de diefstal of de nieuwwaarde min de slijtage. Een diefstalverzekering bevat een groot aantal algemene voorwaarden, maar verschilt volgens verzekeringsmaatschappij. Je kunt ze ook afsluiten als optie bij je woningverzekering.

alarmsystemen
 • Inbraak
 • Inklimming
 • Gebruik van valse sleutels
 • Gebruik van gestolen of verloren sleutels
 • Als inbrekers zich laten opsluiten en hun slag slaan nadat de eigenaars vertrokken zijn. (Vooral van toepassing bij winkels.)
 • Binnendringing met medeplichtigheid van iemand die bevoegd is om het pand te betreden, voor zover de feiten gerechtelijk vastgesteld zijn. De verzekeraars sluiten diefstal uit als die gepleegd wordt met medeplichtigheid van bloedverwanten in opgaande of afdalende lijn, hun echtgenoten of de echtgenoot van de verzekerde.

Afhankelijk van polis tot polis

 • Diefstal van huisdieren
 • Diefstal van vastzittende delen van gebouwen, meestal gedemonteerd of losgemaakt met gereedschap (glas-in-loodramen, schouwen, trappen…)
 • De gewone verdwijning van voorwerpen of van één voorwerp zonder sporen van inbraak of vandalisme. Niets is ondersteboven gegooid, alles staat nog mooi op zijn plaats. Diefstal valt in dat geval moeilijk aan te tonen. Het gaat mogelijk om poging tot fraude.

Wat dekt diefstalverzekering niet?

 • De gewone verdwijning van voorwerpen
 • Diefstal uit een garage van motorrijtuigen en hun aanhangwagens met een cilinderinhoud van meer dan 49cc
 • Diefstal van voorwerpen buiten de woning, behalve (in sommige gevallen) de tuinmeubelen.

Recht op een tussenkomst?

Er zijn enkele spelregels om aanspraak te maken op een tussenkomst van de verzekering. Ook hier weer: ze variëren van verzekeraar tot verzekeraar. Concreet? De woning is regelmatig bewoond. Hou rekening met een maximum tot 90 nachten per jaar afwezigheid. De bewoners nemen een minimum aan preventiemaatregelen. De toegangsdeuren zijn minstens uitgerust met een cilinderslot. Bij afwezigheid gaan alle toegangsdeuren op slot en alle vensters dicht. Soms komt de verzekeraar de woning inspecteren en (eventueel) extra preventiemaatregelen opleggen. Maar dat gebeurt alleen bij hoge verzekeringsbedragen.

Bedrag van de premie

Op basis van de zogenaamde evaluatieroosters (vragenlijsten) bepaalt je maatschappij het te verzekeren kapitaal. Net zoals bij de brandverzekering. Dat bedrag verzeker je dan volledig of voor de helft. Vragenlijsten niet correct ingevuld? Of je huis bewust onderverzekerd? Opgelet, de maatschappij past in geval van schade de evenredigheidsregel toe. Je krijgt dan evenveel terug als het bedrag waarvoor je verzekerd bent.

Bedrag van vergoeding

Diefstalverzekeringen stellen voor de inhoud bepaalde vergoedingsgrenzen vast. Die komen overeen met de maximumbedragen van de schadevergoeding vermeld in de bijzondere voorwaarden van het diefstalverzekeringscontract. Voor …

 • Alle juwelen samen
 • Waarden (cash, cheques, mandaten, …);
 • De inhoud van kelders, zolders, garages van een gebouw dat de verzekerde gedeeltelijk betrekt (flatgebouw)
 • De inhoud van bijgebouwen die losstaan van de woning
 • Alle goederen samen, tijdelijk opgeslagen op een andere plaats dan de verzekerde woning
 • Sommige voorwerpen die zich buiten een constructie bevinden (bijv. tuinmeubelen) als die gedekt zijn.

Als je een alarmsysteem wenst, kies je best voor kwaliteit. Daarom kies je beter voor alarmsystemen die Europees ‘grade 2’ gekeurd zijn. Deze inbraakalarmen zijn zeer uitvoerig getest. Ze voldoen aan strenge kwaliteitsnormen.

Het grote nadeel van niet gekeurde alarmsystemen is dat ze vaak vals alarm geven. In het begin ga je je zorgen maken voor niets. Na verloop van tijd ga je niet meer alert reageren op een alarm. Er treedt gewenning op en je denk dat het wel weer een vals alarm is.

Het beste alarmsysteem is er één dat een inbraak detecteert alvorens de dief binnen in je woning is. Buitendetectoren detecteren een inbraak als de inbreker in de tuin is.  Maar veel buitendetectoren zijn wel gevoelig voor valse alarmen omdat ze buiten hangen. De weerkaatsing van de zon in de detector, vogels, katten of andere dieren en hagel etc. Dit zijn allemaal zaken die een vals alarm kunnen veroorzaken. De meeste buitendetectoren combineer je dan ook best met camerabewaking voor de verificatie. Zo maak je je bijvoorbeeld niet onnodig zorgen als de buitendetector af gaat door de kat van de buren.

Een alarmsysteem met magneet / tril contacten is in veel gevallen één van de beste alarmsystemen. Deze sensoren detecteren trillingen op ramen en deuren. Het alarm gaat af als de inbreker op een raam of deur klopt of erin boort. De detectie gebeurt dus als de dief nog niet binnen is. De kans op valse alarmen is hier vergeleken met buitendetectoren zeer klein.

Het beste alarmsysteem is dus een alarmsysteem dat volgens de Europese wetgeving risico ‘graad 2’ gekeurd is en waar men werkt met magneet / tril contacten om een inbraak te detecteren alvorens de inbreker in je woning is.

mature old naked women sexy women with big boobs lesbianbabez.net is richard madden gay big boobs arab aunty fucking, mothers and daughters nudists lesbian porn dry humping onlyteenpussy.net friends jerking off together scooby do parody xxx, son and mom pornhub selfies of naked women lesbianposes.net x movie sex scenes atomic heart sex sence
my massive cock trailer snow white rule 34 povcreampie.com big booty latinass xxx daisy stone step sis, dog mating a woman gay video blow job porn-foot.com naked sister in law xxx white on black, sexy pictures of women naked how to download porn analnyfisting.com brawl stars rule 34 nude men locker room
first time cum in mouth naked women out doors sexporn.win mi madre me folla sex in the bathroom, rec room rule 34 cogiendo a su sobrina swingerwife.win priynka chopra xxx com rick and morty porn game, jap father in law porn stuck under bed porn wifexxx.vip asian hidden massage cam olivia taylor dudley nude
big black butt porn cojiendo con la maestra forcedcreampie.com sunni lion xxx video videos pornograficos de viejas, alisa a nurse gangbang apex legends wraith porn 80sporno.com natalie dormer sex scene step sis lesbian porn, horror porn full videos biggest boobs in workd lesbianebony.com videos pornos más vistos skip the games newport news
where is wwe paige free big butt porn bigtittybbw.com big tits tank top mia khalifa social media post, step mom cream pie twitch gone wild reddit bdsmis.com mom on son tube new xxx the movie, riley reid only fans shemale on female porn ixxnporn.com free red headed porn channel west coast sextape
twitch streamer fucked on stream farrah abrams porn video milfrabbit.net harley quinn blow job nuru massage video full, sommer ray leaked nudes the submission of emma marx xnxxteenvideos.com corinna lopf onlyfans leaked porn mama e hijo, tiffani amber thiessen nude anna beth gish nude pornhiho.net moms with sons videos cote de pablo in the nude
busty bombshell tanya virago latina in a thong analporono.com sexual movies for free sword art online sex, elizabeth olsen kitchen porn brown and round pornhub pornooanal.com megan hall porn video www com in xxx video, free brazzers porn full gay dirty talk porn xxxnude.pro solei moon frye nude trio anal ma femme et sa soeur
vienna black gets fooled by a tricky blind man free porn or women realcuckoldporn.com gay porn with johnny rapid ane wa yanmama junyuu-chuu 1, deborah ann woll naked hd free porn gay amerturporn.com pissing down throat porn jordans big load porn, man eating out woman gay porn step dad milfamatuerporn.com sleeping step sister porn surge the tenrec hentai