ALARMSYSTEEM KOPEN

 ALARMSYSTEEM KOPEN

Je wil een alarmsysteem kopen om je terug veilig te voelen. Goed idee!

Maar welk alarmsysteem kies je nu juist? Hierop is geen pasklaar antwoord.

Wat voor de ene een goed systeem is, is dat helemaal niet voor de andere.

 

Ik merk wel dat veel mensen bij de aankoop van een alarmsysteem in dezelfde val lopen.

Ontdek de valkuilen verder op deze pagina of maak een afspraak en ik leg het je graag uit.

 

Wil je weten wat de valkuilen zijn bij de aankoop van een alarmsysteem?

of lees hieronder verder

VALKUIL 1:  JE VOELT JE ONVEILIG EN JE GAAT  ‘OVERBEVEILIGEN’

Veel mensen denken pas aan een alarmsysteem als er bij hen of bij hen in de buurt is ingebroken. Je kan beter voorkomen dan genezen. Maar ik begrijp het, dit is ook niet het probleem dat ik wil aankaarten. Een alarmsysteem is nu niet de eerste investering waar je aan denkt.

 

Ik wil je er wel op attent maken dat je best niet gaat ‘overbeveiligen’. Na een inbraak heb je schrik en kies je voor te veel – en verkeerde detectoren. Doe dit niet! Je systeem wordt minder gebruiksvriendelijk en je betaalt voor componenten die geen toegevoegde waarde bieden.

VALKUIL 2: JE BETAALT WEINIG VOOR JE ALARM MAAR VEEL TE VEEL VOOR DE MELDKAMER

Bij Verisure  koop je een alarmsysteem aan een scherpe prijs. Maar wie zich goed informeert zal merken dat je dit systeem eigenlijk huurt. Die 1000 euro (of vaak zelfs meer) die je betaalt is dus voor de installatie. Best wel veel geld voor een installatie die maar een paar uurtjes duurt.

 

Daarnaast betaal je maandelijks ook nog eens minimum 40 euro servicekosten.

40 euro / maand is behoorlijk wat geld. Wat krijg je daarvoor eigenlijk in de plaats? Dit is de prijs die je betaalt voor een meldkamer abonnement. Dus als het alarmsysteem afgaat dan belt de meldkamer de bewoners, de beveiligingsagenten en/of de politie op.

 

Op het eerste zicht geen slechte service toch? Deze service heeft zeker zijn voordelen maar wat is er nu juist nuttig en wat niet.

Bewoners verwittigen

De meerwaarde dat een meldkamer biedt door de bewoners, buren of vrienden te bellen is klein tot onbestaande. Alle moderne alarmsystemen doen dit namelijk al zelf zonder de tussenkomst van een meldkamer.

 

Veiligheidsagenten verwittigen

De veiligheidsagenten bieden ook weinig meerwaarde. De kans dat een veiligheidsagent op de juiste locatie is wanneer bij jou thuis wordt ingebroken is redelijk klein. Als hij zich dan toch toevallig op de juiste plaats bevindt, kan en mag hij niets doen. Hij heeft namelijk niet de toestemming om een inbreker te overmeesteren of in je huis naar binnen te gaan.

 

Politie verwittigen

Finaal kan de meldkamer dan nog de politie verwittigen. Dit vinden wij bij  SDS heel goed. Maar is dit 40 euro / maand waard? Bij SDS bieden we zo een meldkamer abonnement aan voor 12 euro / maand.

sommige arlarmsystemen zijn money drain

Dan zeg je dat dure meldkamer abonnement toch gewoon op!

 

Na een periode van 2 of 3 jaar kan je dat doen. Maar welke functies van het alarmsysteem ga je dan nog kunnen gebruiken? Niet veel vrees ik. Lees bij de aanbieders van deze abonnenten steeds zeer aandachtig de kleine lettertjes.

Je hangt vast aan hun abonnement

Omdat het alarmsysteem quasi onbruikbaar wordt bij het beëindigen van het service contract ben je eigenlijk aan hen verbonden. Hiervan profiteren ze en zo zullen de prijzen jaarlijks heel hard stijgen.

Het is goed mogelijk dat je na 5 jaar maandelijks meer dan 80 euro zult betalen. Waarom weet ik dit? Dat is het moment waarop Verisure en Securitas klanten hun service contract in vraag beginnen stellen en mij contacteren 😊

VALKUIL 3: JE  KOOPT EEN ALARMSYSTEEM VAN EEN PAAR 100 EURO

Dat een product van een paar honderd euro nooit dezelfde kwaliteit kan bieden dan een systeem van meer dan 1000 euro is ergens logisch. Bij een alarmsysteem is dit zeker het geval. Goedkope systemen geven geen enkele garantie dat ze altijd goed functioneren.

 

Onafhankelijke Europese tests

Goedkope systemen zijn niet getest op de kwaliteit. Deze tests  gebeuren op Europees niveau door onafhankelijke instanties. Deze zijn nodig omdat we zo de kwaliteit kunnen garanderen en valse alarmen tot het absolute minimum beperken.

 

Wat heb je aan een alarmsysteem dat een tiental keer per jaar een vals alarm geeft Hier heb je helemaal niets aan! Of nog erger, veel kopzorgen en nodeloze stress.

defect alarmsysteem

Welk alarmsysteem je dan wel moet kopen kan ik je nog steeds niet zeggen.

Hiervoor moeten we elkaar beter leren kennen.

Hoe beter ik je ken hoe beter ik kan zeggen wat voor jou het beste systeem is.